Napsali o nás

Punčochy ve spreji? Jen výstřelek!

Chrudim - Budou klasické punčochy zakrátko minulostí? Ale kdež! Punčochy ve spreji, nejnovější módní výstřelek z Japonska, který se objevil na brněnském veletrhu a v dubnu by se měl ukázat na trhu, má velké ambice. Podle ředitele nejznámějšího českého výrobce pletených punčoch, chrudimské Evony, je však jen nepovedenou karikaturou oblíbené klasiky. "Punčochy ve spreji navíc nejsou ani žádná novinka. Když se poprvé objevily asi před patnácti lety, začala se o ně zajímat spousta firem, ale nakonec hit splaskl stejně rychle, jako přišel. Nové konkurence se nebojíme ani v nejmenším. Za pár měsíců o ní nebude nikdo vědět," říká ředitel a. s. Evona Chrudim Josef Němec.

Barevná napodobenina punčoch má formu tekutého pudru s podílem hedvábných částic. Stačí jej nastříkat na nohy, rozetřít dlaněmi a nechat zaschnout. Smýt ji lze jedině mýdlem. Zákaznice by měly stát jen o něco málo více než běžné punčochy.

Podle Němce však nejsou vůbec pěkné už nabízené barevné vzory, nemluvě o negativním vlivu chemikálií, ze kterých jsou laky složeny, na pokožku. "Sprejová náhražka je nepružná, neprodyšná a zdravotně naprosto nevhodná. Ať si obchodníci vymýšlejí co chtějí, ale nohám sluší Evona. Není nad staré dobré punčochy, vyráběné ekologickou technologií," tvrdí ředitel textilky.


Zdroj: Hradecké noviny
Datum: 11.02.2004
Název: Punčochy ve spreji? Jen výstřelek!
Autor: KAMIL DUBSKÝ
Rubrika: Královéhradecký kraj/Pardubický kraj
Str.: 05
Oblast: Východní Čechy
Zpracováno: 11.02.2004 08:21:28